16 Mayıs 2020 Cumartesi

Gıda Endüstrisinde Gıda İşleme Makineleri ve Ekipmanlarının Seçimi

Hasan VARDİN ve Fatih YILMAZ tarafından hazırlanmış olan "Gıda Endüstrisinde Gıda İşleme Makineleri ve Ekipmanlarının Seçimi" konulu Derleme Makalesidir.


ÖZ:

Kullanılan materyalin içeriği, içeriğin gücü, operasyonun etkinliği ile proses esnasındaki enerji transferi; proses makine ve ekipmanlarının temel mühendislik gereksinimleridir. Makine ve ekipmanlar korozyona dayanıklı olmalı, maliyet açısından kabul edilir ve kullanımı iş güvenliği açısından uygun olmalıdır. Ayrıca; gıda işleme makine ve ekipmanları gıdaların kalite ve güvenliğini kontrol altına almayı gerekli kılan yönetmelik ve zorunlu standartlarla da uyum içinde olmalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder