15 Mayıs 2020 Cuma

Havuç Üretim Tesisinde İş Sağlığı ve Güvenliği Üzerine Risk Analizi

Saliha ÇETİNYOKUŞ ve Emre YENİAY tarafından hazırlanmış olan "Havuç Üretim Tesisinde İş Sağlığı ve Güvenliği Üzerine Risk Analizi " konulu Araştırma Makalesidir.



ÖZ:

Bu çalışmada, Ankara ili Beypazarı ilçesinde bulunan bir havuç temizleme ve paketleme tesisinde, TS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Sistemi çerçevesinde örnek bir risk analizi uygulamasının gerçekleştirilmesi amaçlanmıştır. Bu amaçla, tesise yönelik muhtemel iş kazalarının meydana gelme olasılıkları ve şiddetleri derecelendirilmiş, hesaplanan riskler L tipi risk matrisine aktarılmıştır. Risk matrisi hesaplamaları sonucunda 10 adet risk (Orta, Önemli ve Katlanamaz) önlem alınması gereken risk grubu eşiği olan 8 puanının üstünde çıkmıştır. Tesisteki risklerin yarısının 1. aşama (önemli ve katlanılamaz riskler), diğer yarısının ise 2. aşamada (orta düzeydeki riskler) olduğu tespit edilmiştir. Risklerin giderilmesi için 6 aylık bir periyod içerisinde çalışılması gereği önerilmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder