Dosya bağlantı linki: https://dergipark.org.tr/tr/pub/ohsacademy/issue/39637/464171
Endüstrileşme
ile birlikte sanayide taşeron yemek hizmeti veren firmalarda artış
gözlemlenmektedir. Yemek şirketlerinin NACE kodu az tehlikeli olmasına rağmen
hizmet verdikleri hastane NACE kodu çok tehlikelidir. Bu da çalışanların kendi
çalıştıkları sektörün dışında hizmet verdikleri alanlara göre de tehlike ve
risklerin değerlendirilmesi gerekliliğini göstermektedir. Bu çalışmanın amacı
toplu yemek üretimi yapan şirketlerde çalışan ve o şirketlerden hizmet
alanların yaşadığı riskleri belirlemek ve çözüm önerilerinde bulunmaktadır. Bu
çalışmada kamuda sekiz hastaneye hizmet veren taşeron yemek şirketinde
çalışanlarının yaşadığı tehlikeler incelenmiş, riskler belirlenmiş ve çözüm
önerileri sunulmuştur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder