25 Nisan 2020 Cumartesi

Adana Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek ve Unlu Mamul Hizmet Süreçleri İş Güvenliği Uygulamaları ve Risk Değerlendirmesi

Hasan SEMİZ tarafından hazırlanmış olan " Adana Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek ve Unlu Mamul Hizmet Süreçleri İş Güvenliği Uygulamaları ve Risk Değerlendirmesi " konulu İş Sağlığı ve Güvenliği Yüksek Lisans tezidir.

Dosyaya ekteki linkten ulaşabilirsiniz.



ÖZET:


Yapılan tez kapsamında, Adana Büyükşehir Belediyesi Ekmek Fabrikasında yapılan üretim süreçlerindeki iş güvenliği çalışmaları incelenmiştir. İş güvenliği bağlamında 5x5 matris risk analiz yöntemi, gıda güvenliği bağlamında HACCP risk değerlendirilmesi kullanılmıştır. Olası kaza, ramak kala ve gıda güvenliğine yönelik tehlikeli olayların sebepleri belirlenmeye çalışılmıştır. 5x5 tipi matris yöntemi ve HACCP ile yapılan değerlendirmeler sonucunda belirlenen tehlike ve riskler için kontrol önlemleri ile risk seviyelerinin kabul edilebilir seviyelere gelebilmesi için gerekli önlemler belirlenmiştir.


ABSTRACT:

In this thesis study, the work safety studies in the production processes of the Bread Plant of Adana Metropolitan Municipality were examined. 5x5 matrix risk analysis method in the context of work safety and HACCP risk assessment in the context of food safety. Attempts have been made to determine the likely causes of accidents, run-down and food safety hazards. The 5x5 type matrix method and the HACCP assessments have identified the measures to be taken for the identified hazards and risks and the measures necessary to ensure that the risk levels can be reached at acceptable levels.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder