Hasan SEMİZ tarafından hazırlanmış olan " Adana
Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek ve Unlu Mamul Hizmet Süreçleri İş Güvenliği Uygulamaları
ve Risk Değerlendirmesi " konulu İş Sağlığı ve Güvenliği Yüksek Lisans tezidir.
Dosyaya ekteki linkten ulaşabilirsiniz.
Yapılan
tez kapsamında, Adana Büyükşehir Belediyesi Ekmek Fabrikasında yapılan üretim
süreçlerindeki iş güvenliği çalışmaları incelenmiştir. İş güvenliği bağlamında
5x5 matris risk analiz yöntemi, gıda güvenliği bağlamında HACCP risk
değerlendirilmesi kullanılmıştır. Olası kaza, ramak kala ve gıda güvenliğine
yönelik tehlikeli olayların sebepleri belirlenmeye çalışılmıştır. 5x5 tipi matris
yöntemi ve HACCP ile yapılan değerlendirmeler sonucunda belirlenen tehlike ve
riskler için kontrol önlemleri ile risk seviyelerinin kabul edilebilir seviyelere
gelebilmesi için gerekli önlemler belirlenmiştir.
ABSTRACT:
In
this thesis study, the work safety studies in the production processes of the
Bread Plant of Adana Metropolitan Municipality were examined. 5x5 matrix risk
analysis method in the context of work safety and HACCP risk assessment in the
context of food safety. Attempts have been made to determine the likely causes
of accidents, run-down and food safety hazards. The 5x5 type matrix method and
the HACCP assessments have identified the measures to be taken for the
identified hazards and risks and the measures necessary to ensure that the risk
levels can be reached at acceptable levels.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder