27 Nisan 2020 Pazartesi

Tavukçuluk Sektöründe İş Sağlığı ve Güvenliği

Emre YAŞAR tarafından hazırlanmış olan " Tavukçuluk Sektöründe İş Sağlığı ve Güvenliği  " konulu Endüstri Mühendisliği Anabilim Dalı Yüksek Lisans tezidir.

Dosyaya ekteki linkten ulaşabilirsiniz.


ÖZET:

Ülkemizde değişen yaşam tarzları ve beslenme seçeneklerindeki yeni talepler, tavukçuluk sektörünün genişlemesini teşvik etmiştir. Sektörde işgücü büyümüş ve tavuk işleme yöntemleri değişmiştir. Bu sebeple, tavukçuluk endüstrisinde çalışanların karşı karşıya kaldıkları ilave ve farklı tehlikeler ortaya çıkmıştır.
Tavukçuluk endüstrisi; genel olarak kuluçkahane, civciv yetiştirme çiftlikleri, yem işletmeleri ve işleme tesislerinden oluşmaktadır.
Tavuk işleme tesislerinde birçok ciddi güvenlik ve sağlık tehlikeleri vardır. Bu tehlikeler; yüksek gürültüye maruz kalma, tehlikeli ekipman, kaygan zemin, kas-iskelet sistemi bozuklukları ve tehlikeli kimyasalları (soğutucu olarak kullanılan amonyak dahil) içerir.

Bu tezde tavuk işleme tesisleri iş sağlığı ve güvenliği yönünden irdelenmiştir.


ABSTRACT:

New demands from changing lifestyles and dietary choices have prompted expansion in the poultry industry in our state. The workforce has grown and poultry processing methods have changed. There has been appeared to additional and different hazards that confront employees in the poultry industry.
The poultry industry can include places such as hatcheries and farms where chicks are grown; feed mills where grainsare stored, selected and mixed for hatcheries; and processing plants.
There are many serious safety and health hazards in the poultry processing industry. These hazards include exposure to high noise levels, dangerous equipment, slippery floors, musculoskeletal disorders, and hazardous chemicals (including ammonia that is used as a refrigerant).
This thesis focuses on occupational health and safety in the processing industry of chicken.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder