27 Nisan 2020 Pazartesi

Fındık Hasat Harman Makinalarının İş Güvenliğini Belirleyen Parametrelerin Tespiti

Ahmet OBALI tarafından hazırlanmış olan " Fındık Hasat Harman Makinalarının İş Güvenliğini Belirleyen Parametrelerin Tespiti  " konulu İş Güvenliği Anabilim Dalı Yüksek Lisans tezidir.

Dosyaya ekteki linkten ulaşabilirsiniz.

ÖZET:

Yapılan çalışma sonucunda iş sağlığı ve güvenliği konusunda en büyük riskin kayış kasnak sis-temi, dişli sistemleri ve silindir çiftleri gibi hareketli aksamlardan kaynaklanan uzuv kayıpları ve yaralanmalar olduğu tespit edilmiştir. Yeterli ve uygun koruyucu kapaklar, switch sistemleri ve fotosel tertibatları ile birlikte işçilerinde eğitilmesiyle bu kazalar önlenebilir.
Bunlarla birlikte makineler ile ilgili belirlenen risk ve tehlikelere karşı L-tipi matris yöntemi ile risk değerlendirme çalışması yapılmıştır.


ABSTRACT:

As a result of the study, it was determined that the biggest risk in terms of occupational health and safety is the loss of limbs and injuries caused by moving parts such as belt pulley system, gear systems and roller pairs. These accidents can be prevented by training the workers with adequate and suitable protec-tive covers, switch systems and photocell devices.
In addition to this, risk assessment studies were carried out with L-type matrix method against the risks and dangers related to the machines.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder