27 Nisan 2020 Pazartesi

Midye Yetiştiriciliğinin İş Sağlığı ve Güvenliği Açısından İncelenmesi ve Bir Üretim Tesisinde Araştırma

Emrah KAYA tarafından hazırlanmış olan " Midye Yetiştiriciliğinin İş Sağlığı ve Güvenliği Açısından İncelenmesi ve Bir Üretim Tesisinde Araştırma  " konulu Su Ürünleri Anabilim Dalı Yüksek Lisans tezidir.

Dosyaya ekteki linkten ulaşabilirsiniz.

ÖZET:


Bu çalışmanın amacı midye yetiştiriciliği tesislerinde iş sağlığı ve güvenliği açısından ortaya çıkabilecek tehlikeleri analiz ederek, tehlikelerden kaynaklı risklerin kabul edilebilir seviyelerde tutulması amacıyla alınması gereken tedbirleri belirlemektir. Tez çalışması kapsamında bir midye yetiştiriciliği tesisi iş sağlığı ve güvenliği açısından incelenmiştir. Bu tesisteki tehlike ve riskler L Tipi Matris metodu ile değerlendirilmiştir. Risk değerlendirmesi sonucunda toplam 66 tehlike kaynağı tespit edilmiştir. Belirlenen tehlike kaynaklarından olası sonuçlara yer verilmiştir. Risklere karşı alınan koruma önlemleri ve risklerin meydana gelme ihtimalleri hesaplanmıştır. Ortaya çıkan risklerden 13 tanesinin yüksek düzeyde risk bulundurduğu, 44 tanesinin orta düzeyde risk oluşturduğu, 9 tanesinin ise düşük düzeyde risk seviyesinde olduğu belirlenmiştir. Midye yetiştiriciliğindeki riskler yapılan bu çalışma sonucunda, önerilen iş sağlığı ve güvenliği önlemleri ile risk seviyeleri tolere edilebilir risk seviyelerine düşürülmüştür.


ABSTRACT:

The aim of this study is to analyze the hazards that may arise in terms of occupational health and safety in mussel farming facilities and to determine the precautions to be taken in order to keep the risks arising from these hazards at acceptable levels. Within the scope of the thesis, a mussel farming facility was examined in terms of occupational health and safety. The hazards and risks in this facility were evaluated by the L Type Matrix method. As a result of the risk assessment, a total of 66 sources of danger were identified. The possible results that may arise from the identified sources of danger are included. The protection measures against risks and the probability of occurrence of risks were calculated. It has been determined that 13 of these risks have high risk, 44 of them have moderate risk and 9 of them have low risk level. As a result of this study, risks in mussel farming have been reduced to tolerable risk levels with the suggested occupational health and safety measures.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder