25 Nisan 2020 Cumartesi

Su Ürünleri Tesislerinde İş Sağlığı ve Güvenliği Uygulamaları

Ahmet ŞIK tarafından hazırlanmış olan " Su Ürünleri Tesislerinde İş Sağlığı ve Güvenliği Uygulamaları " konulu İş Sağlığı ve Güvenliği Yüksek Lisans tezidir.

Dosyaya ekteki linkten ulaşabilirsiniz.


ÖZET:

Su ürünleri sektörü, büyüme ile gelen sorunlar ile karşı karşıyadır. Emeğin yoğun olduğu bir sektör olarak istihdam boyutu önemli olan sektör tehlikelere ve kazalara açık hale gelmiştir.
Su ürünleri sektöründe karşılaşılan en önemli insan kaynaklı sorunlarından biri, çalışanların emniyetli ve sağlıklı bir çalışma ortamına sahip olmamalarıdır. İş yerlerinde işin yürütülmesi ile ilgili olarak oluşan tehlikelerden sağlığa zarar verecek koşullardan korunmak ve daha uygun bir iş oramı oluşturmak için gerçekleştirilen metotlu çalışmalar “iş güvenliği” olarak adlandırılmaktadır.
3 Ekim 2005 yılında başlayan müzakere süreci ile birlikte, Türkiye'nin Avrupa Birliği’ne uyum çalışmaları başlamıştır. Uyum sürecinin önemli başlıklarından biri de “İş Sağlığı ve Güvenliği”dir. Kısmen uyumlaştırılan mevzuat, iş kazalarının azalması açısından beklenen etkiyi gösterememiş, iş kazaları son dönemde yeniden artmaya başlamıştır.

Bu çalışmada, söz konusu tehlikeler ile oluşan risklere yönelik önlemleri incelenmeye çalışılacaktır. Konu mümkün olduğu kadar uluslararası boyutu ile karşılaştırmalı olarak irdelenecektir.


ABSTRACT:

Currently, aquaculture sector faces the problems regarding rapid growth. As far as it is possible the subject will be examined comparatively.
Aquaculture industry faced one of the most important human resource issues, because investors are not employees safe and healthy work environment. At the workplace, in connection with the execution of the work of the dangers to health, protection against harmful conditions, and the methodical efforts to create a more favorable business environment, "Job security" is called.
European Union accession talks between the European Union and Turkey began on 3rd October 2003. Since that time, Turkey has carried out a number of reforms in order to come into line with European Union countries. One of the most significant topics of the harmonization program is Occupational Health and Safety. However, partially reformed legislation has failed to prevent the number of occupational accidents from decreasing.

In this context, in the scope of the thesis our purpose is to examine the situation with a comparative study regarding Occupational Health and Safety and risk analysis.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder