26 Nisan 2020 Pazar

İş Kazalarını Önlemede İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimlerinin Etkinliği: Perakende Sektöründe Bir Uygulama

Günnur EKEN tarafından hazırlanmış olan " İş Kazalarını Önlemede İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimlerinin Etkinliği: Perakende Sektöründe Bir Uygulama  " konulu Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Anabilim Dalı Yüksek Lisans tezidir.

Dosyaya ekteki linkten ulaşabilirsiniz.



ÖZET:


Gün geçtikçe ilerleyen ve tüm toplumun fayda gördüğü teknoloji, iş hayatında çeşitli riskler meydana getirdiği için, iş sağlığı ve güvenliği konusunda önlemler alınması gerekliliğini ortaya koymuştur. İş sağlığı ve güvenliği konusunda işçinin taşıdığı risklerin nedenlerinin araştırılması ve önlenmesi insanlık için önem taşımaktadır. Çünkü iş kazalarının işçi, işveren, toplum ve ekonomi açısından küçümsenemeyecek düzeyde olumsuz sonuçları vardır.

Bu çalışmada iş sağlığı ve güvenliği kavramı, işletmeler için önemi, ulusal ve uluslararası hukuki boyutu ve iş kazalarının nedenleri incelenmiştir. İlaveten, bu nedenlerden en büyük paya sahip olan insan faktöründen kaynaklanan kazaların önlenmesi konusunun üzerinde durulmuştur. Bu kapsamda iş sağlığı ve güvenliği eğitimleri incelenmiş ve bu eğitimlerin iş kazalarını önlemede ne ölçüde etkili olduğu ortaya çıkarılmaya çalışılmıştır.


ABSTRACT:

Development in technology directly affects condition of working facilities such as extracting the speed of production and productivity. However new and effective measures must be taken into consideration for occupational health and safety applications. Primarily, reasons and preventions for the risks of employers? occupational health and safety conditions must be researched. Because accidents at work have bad effects for employers, employee, society and economy.
In this study, the concept of occupational health and safety, the importance of these facilities for the plant, national and international legal and regulatory aspects for health and safety and causes of work-related accidents were investigated. In addition to this; the prevention of accidents caused by human factor , the most reasonable factor for accidents at work, is being focused In this context, occupational health and safety trainnings for employers are examined and tried to be uncovered the effectiveess of trainnings in the prevention of occupational accidents.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder